Puigpedrós

El cim de Puigpedrós, emplaçat al nord del Planell de Campcardós, és un mirador excepcional de bona part de les muntanyes pirinenques, ja que la seva panoràmica abraça des del Canigó al massís de la Maladeta passant, naturalment, pel pic més alt de Catalunya: la Pica d’Estats.

Fitxa tècnica

Accés: Tant des de Meranges com de l’Estació de Guils Fontanera surten pistes forestals, força transitables, que ens duen fins a l’emplaçament del refugi de Malniu (2.130 m)

Inici: Aparcament del refugi de Malniu (2.130 m)

Dificultat: Fàcil- Mitjana

Altitud màxima: 2.914 m

Desnivell: 784 m

Durada total: 3.30 h (2 h anada / 1.30 h tornada)

Època de l ́any: Finals de primavera, estiu i tardor.

Observacions: La pista que prové de Guils Fontanera està tancada a l’hivern. També la pista que puja des de la població de Meranges sovint esdevé intransitable en aquesta època per l’acumulació de neu o de congestes, la qual cosa haurem de tenir en compte per a l’aproximació.

Itinerari

Des del refugi de Malniu iniciem el camí seguint les marques del GR11 en direcció O per travessar una passarel·la de fusta que salva el desguàs de l’estany Sec. De seguida sortim a un prat ampli, que travessem en la mateixa direcció, i que aviat ens fa guanyar alçada per una zona amb algunes roques de granit, fins que arribem a un pal de fusta amb indicadors.

A partir d’aquí, deixem el camí del GR11 a la dreta, que ens portaria al refugi dels Engorgs i, seguint les indicacions del rètol, girem cap a l’esquerra (NO) i comencem a pujar per una zona d’herbei solcada per alguns rierols que baixen del Coll de les Molleres. El camí va girant al nord amb una forta pujada i remunta l’esquenall d’herba fins que ens diposita en una zona de pastures més planera.

És el moment de travessar aquest fals pla en diagonal seguint el rierol que baixa a mà dreta (NNE) i que ens guiarà durant un tram del camí, ja que procedeix del Planell de Campcardós. Seguint les fites trobem un pendent pronunciat pel qual baixa el rierol esmentat. Deixant-lo a la dreta anem superant la forta pujada, travessant alguna zona rocosa, fins que sortim a la part meridional del Planell de Campcardós (1.15 h), una vasta esplanada en la qual destaca la cúpula de la muntanya a la qual ens dirigim.

Anem travessant l’esplanada, que guanya alçària gradualment, en direcció NE, cap a l’amuntegament de pedres que forma la cúspide del Puigpedrós.

Quan arribem a la base de la muntanya, esquivem el pedregar final per la dreta, i arribem al cim del Puigpedrós (2.914 m, 2 h), amb una creu i un vèrtex geodèsic en el punt més alt. Si ens dirigim més al nord, a part de la immensa perspectiva de les muntanyes pirinenques i dels cims propers d’Andorra, podrem veure tota la depressió que forma la vall de Campcardós fins a arribar al poble de Porta.

La tornada la podem fer pel mateix camí que hem pujat o baixant per la Vall de Campcardós i passant pel Llac de Malniu.

Mapa i altimetria

Powered by Wikiloc