Volta per la vall de la Cerdanya

Volta per la vall de la Cerdanya

Aquesta és una volta per l’alta i la baixa Cerdanya.

Engeguem a Alp i ens dirigim a Puigcerdà passant per Soriguerola i la carretera vella. Un cop a Puigcerdà agafem la cerretera de Llívia i des d’allà comencem a pujar des d’Estavar fins a arribar a dalt a Fon-Romeu. Seguim pujant fins arribar prop de Montlluís fins a Bolquera i creuem la vall per dirigir-nos a Eina. Agafarem una carretereta molt maca que ens portarà a Sallagosa. Des d’allà agafarem la carretera de Llívia fins a Puigcerdà i ens dirigirem en lleugera baixada de Puigcerdà cap a Bellver per la N-260. Un cop a Bellver tornarem a Alp passant per Prats.

Fitxa tècnica:

Quilòmetres: 87,4 km

Desnivell: 1.091 m

Altitud màxima: 1.851 m (Font Romeu)

Altitud mínima: 1.018 m (Bellver de Cerdanya)

Pendent màxim: 10.1%

Pendent mitjà: 2,7%


Mapa i altimetria
Descarrega el Track de la ruta
Volta per la Baixa Cerdanya

Volta per la Baixa Cerdanya

Aquesta és una volta clàssica pels ciclistes de Cerdanya que no volen gran desnivells a les seves cames.

Sortim de Puigcerdà per la N260 en direcció La Seu d’Urgell, en baixada suau arribarem fins a Martinet i un cop allà tenim el tram amb més desnivell de l’itinerari tot pujant a Montellà i des d’allà per una carretereta cap a Santa Eugènia de Nerellà. Passant per Pi, tornem a Bellver i prenem la carretera de la baga passant per Prats i després prenent direcció a Sanavastre i Soriguerola, tornarem per la carretera vella a Puigcerdà.

Fitxa tècnica:

Quilòmetres: 54 km

Desnivell: 605 m

Altitud màxima: 1.154 m (Montellà)

Altitud mínima: 955 m (Martinet)

Pendent màxim: 10.9%

Pendent mitjà: 2,5%


Mapa i altimetria
Descarrega el Track de la ruta

Pujada al Puigmal

Pujada al Puigmal

Aquesta és una pujada dura que ens porta fins molt a prop del mític cim del Puigmal.

Sortim de Sant Martí d’Aravó i anem cap a França creuant la frontera a Puigcerdà. Ens dirigim cap a Santa Llocaia i enfilarem la carretera en direcció a l’antiga estació d’esquí del Puigmal i fins arribar al final de la carretera asfaltada a 2.283 m. El descens el fem per la mateixa carretera en direcció a Err i des d’allà ens dirigirem a Sallagosa i Llívia i tornarem al punt d’inici per Càldegas.

Fitxa tècnica:

Quilòmetres: 58,3 km

Desnivell: 1.334 m

Altitud màxima: 2.283 m (Puigmal)

Altitud mínima: 1.128 m (Bourg-Madame)

Pendent màxim: 25.6%

Pendent mitjà: 4,3%


Mapa i altimetria
Descarrega el Track de la ruta
Puigcerdà – Toses – La Molina – Puigcerdà

Puigcerdà – Toses – La Molina – Puigcerdà

Ruta clàssica del ciclisme cerdà.

Sortim de Puigcerdà i ens dirigim per la N-260 direció Ripoll pujant la mítica Collada de Toses i abans d’arribar a Planoles, ens desplacem cap a Dòrria i Toses i tornem a pujar en direcció La Molina. Després ens dirigim a Masella i baixem cap a Das per tornar a Puigcerdà passant per Urtx i Queixans.

Fitxa tècnica:

Quilòmetres: 80,2 km

Desnivell: 1.473 m

Altitud màxima: 1811 m (La Molina)

Altitud mínima: 1091 m (Queixans)

Pendent màxim: 13.1%

Pendent mitjà: 3,7%


Mapa i altimetria
Descarrega el Track de la ruta
Cadí Challenge

Cadí Challenge

La Cadí Challenge és la volta integral al Parc Natural del Cadí Moixeró en bicicleta de carretera. Transcorre per les carreteres més ben guardades de la Cerdanya, Berguedà i Alt Urgell. El punt més alt de la travessa és el Coll de la Creueta a 1.929m.  Més d’un 80% del recorregut és Parc Natural, demanem un respecte màxim per l’entorn.

En paral·lel a la volta s’organitza la marxa el primer cap de setmana de juny. És un nou concepte de marxa cicloturista amb un format de 2 etapes, en “petit comitè” amb un màxim de 200 participants, ideal per connectar amb altres persones que els motiven experiències singulars com aquesta. Més que una marxa cicloturista és un viatge de descoberta que ocuparà un espai en la teva memòria.

Fitxa tècnica:

Quilòmetres: 217 km

Desnivell: 8.782 m

Altitud màxima: 1929 m (Coll de la Creueta)

Altitud mínima: 704 m (Alàs)

Pendent màxim: 26.2%

Pendent mitjà: 4,6%


Mapa i altimetria
Cursa Cadí Challenge
29 i 30 agost 2020

Descarrega el Track de la ruta
3 Nacions

3 Nacions

Amb sortida des de Puigcerdà la Marxa 3 Nacions és la única del món que travessa tres països donant un toc distintiu a cada un d’ells. Recorrerem el Pirineu català,  el francès, i Andorrà, passant per ports mítics i coneguts com és el Port d’Envalira, de 2.407 metres de desnivell sent el pas de muntanya asfaltat més alt d’Europa. Tots aquests ingredients fan que tingui un concentrat únic: tres països, 140 quilòmetres passant per ports de muntanya mítics del ciclisme mundial.

La marxa cicloturista 3 Nacions és un clàssic del calendari de marxes català amb 40 anys de vida. La marxa es celebra cada mes de juny i Puigcerdà es converteix per un dia en la capital del ciclisme català.

Fitxa tècnica:

Quilòmetres: 140 km

Desnivell: 2.400 m

Altitud màxima: 2407 m(Port d’Envalira)

Altitud mínima: 700 m (La Seu d’Urgell)

Pendent màxim: 16.2%

Pendent mitjà: 3,4%


Mapa i altimetria
Cursa 3 Nacions
12 de juny 2021

Descarrega el Track de la ruta
La Cerdanya Cycle Tour

La Cerdanya Cycle Tour

Aquest és el recorregut de la marxa ciclo-turista la Cerdanya Cycle Tour que es disputa cada any des de la població d’Alp. Aquesta curs disposa de tres recorreguts, un de 86 km, un de 141 km, i el més exigent de 182 km. Aquí et presentem la Marxa Endurance de 182 km, però al seu web hi trobaràs la informació de les 3 rutes.

Els 182 km de la ruta Endurance estan concebuts per als ciclistes que volen viure una de les grans marxes cicloturistes dels Pirineus. Aquest exigent i bell recorregut transcorre per alguns dels millors ports de la l’alta i la baixa Cerdanya.

Fitxa tècnica:

Quilòmetres: 182 km

Desnivell: 3514 m

Altitud màxima: 1886 m (Coll de la Llose)

Altitud mínima: 1010 m (Bellver de Cerdanya)

Pendent màxim: 19.2%

Pendent mitjà: 3,8%

Mapa i altimetria
Cursa La Cerdanya Cycle Tour
19 de juliol de 2020

Descarrega el Track de la ruta


Descarrega el Track de la ruta